项目分类 | 住宅建筑

江阴万事兴别墅/EVERISE Villa,JiangYin

项目位置:江苏·江阴

用地面积:1285㎡

建筑面积:513㎡

容 积 率:0.4

设计基于江南水乡的居住模式和苏式古建的形态要素,通过宅与院的布局与秩序,空间的分隔与联系,形成了层次丰富、小而极则、步移景异的栖居形式。

三个居住单元最大限度的享受自然景观,通过借景、对景、漏景的话语方式与竹林和水池产生交流。设计在有限的面积下创造了七个院子、八个对景关系和两条视觉通廊,空间类型多样,相互渗透,无限延伸。

内向性的空间让自然与人文在庭院交融共生,形成私密,幽静,安全的居住环境.建筑造型粉墙黛瓦,线条精巧简练,加上漏窗、月洞门的造景元素,以传统匠作展现出中式建筑独有的内敛和唯美。

 

The design is based on the living pattern of the watery place in the south of the Yangtze river and the morphological elements of the ancient Suzhou architecture. Through the layout and order of the house and courtyard, as well as the space separation and connection, it forms the dwelling form with rich layers, small and extreme features, and different scenery.

The three living units enjoy the natural landscape to the maximum extent, and communicate with the bamboo forest and the pool through the language of borrowing, viewing and leaking. The design creates seven courtyards, eight cross-scene relationships and two visual corridors under the limited area. The Spaces are diversified, interpenetrating and infinitely extending.

The introverted space allows nature and humanity to blend and coexist in the courtyard, forming an intimate, quiet and safe living environment. Architectural modeling wall black tile, delicate and concise lines, plus leakage window, the moon gate landscape elements, to show the traditional carpenter unique Chinese architecture and aesthetic.

返回上一级
COPYRIGHT (©) 2018 迈恩国际. / 沪ICP备10201016号-1 / 技术支持:上海橙谷