项目分类 | 住宅建筑

菏泽信友天润府/Heze Xinyou Tianrunfu

关键词 | 新中式风格

项目位置:山东 · 菏泽

用地面积:235349.78㎡

建筑面积:785008.15㎡

设计年份:2018年

容 积 率:2.46

       菏泽信友天润府是新中式建筑,通过现代的材料和手法修改了传统建筑中的各个元素,在此基础上进行必要的抽象和演化,以及融入西式生活流线的理念,在外貌上看不出传统建筑的原貌,在整体风格上仍然保留中式风格的神韵和精髓。在空间结构上,有意遵循了传统住宅的布局形式。更适合现代国人的居住习惯和心理需求,也让更多人感受到了用现代精神诠释后的文化回归和自省。
       新中式的立面效果:重点部位重点打造,例如门头与基座,采用石材与金属及高级涂料打造,突出简洁时尚的特性,而不失优雅比例;次要部位成本控制,主体部分采用高级涂料,在保证效果同时降低成本;细节部分适度表现,突出项目本身简洁大方的玻璃材质,恰到好处的处理转角位置。中式符号画龙点睛,在材料与细节上双重突出本案特色。
        迈恩在此项目的设计当中采用中国传统住宅的四重入户系统:
第一重“门”:入口大门—朱门挑檐,高墙深院,皇家气势, 既保持了传统的精髓,又有效的地融合了现代建筑的元素与现代设计因素,改变的传统建筑的同时,增强了小区的识别性和个性;第二重“庭”:中央景观轴—入口景观序列,中轴对称,彰显大气;第三重“巷”;景观体系:门—庭—巷—院,近人尺度—传统的巷弄空间,连接组团—自北向南连接四个组团;第四重“院坊院”:组团景观 — 每坊中央设置公共开放空间。

Heze Xinyou Tianrunfu is new Chinese style building, through the modern materials and technique changes the various elements of traditional architecture, on the basis of the necessary abstraction and evolution, streamlined and integrated into the western life philosophy, the appearance can't see the beauty of traditional architecture, on the whole style still retains the spirit and essence of Chinese style style. In terms of spatial structure, it intentionally follows the layout form of traditional residence. More suitable for modern people's living habits and psychological needs, but also let more people feel the modern spirit interpretation of the cultural regression and introspection.

New Chinese-style facade effects: Key parts such as the door and the base, made of stone and metal and high-grade paint, highlight the concise and fashionable features without losing the elegant proportions; The secondary parts cost control, the main part adopts advanced Coatings, while ensuring the effectiveness of reducing costs; Details of moderate performance, highlighting the project itself simple and elegant glass material just right to deal with the corner position, the Chinese symbol of the finishing touch, in the material and details of the dual characteristics of this case.

Quadruple home system of traditional Chinese homes:
The first "gate": the entrance gate - the provocation of the gate of Zhumen, the deep-walled deep courtyard, the imposing imperial momentum, which not only maintains the essence of tradition, but also effectively integrates the elements of modern architecture with modern design factors, while simultaneously changing the traditional architecture. Enhance the identification and personality of the community; the second "Ting": Central landscape axis - entrance landscape sequence, axial symmetry, highlighting the atmosphere; the third "lane"; landscape system: door - court - lane - hospital, Close-up scales - traditional alley space, connecting groups - connecting four groups from north to south; fourth "institutions": group landscape - Each square central setting public open space.
返回上一级
COPYRIGHT (©) 2018 迈恩国际. / 沪ICP备10201016号-1 / 技术支持:上海橙谷